Az ingatlant azzal a szándékkal vásároltuk meg, hogy az impozáns műemlék épület kihasználtságát optimalizáljuk. Ennek érdekében terveink között szerepel, hogy az épület jelentős részét szállodává alakítjuk át.   A Nemzeti Bank és a Bank Center közvetlen szomszédságában található épületben egy olyan butik hotelt szeretnénk megnyitni a közönség előtt, amely egyedülálló szolgáltatásokkal és miliővel várja majd a belvárosban megszállni vágyó turistákat, üzletembereket.

AZ ÉPÜLET TÖRTÉNELME

A Nagysándor József utca az 1940-es években alakult ki.   Az utca egyik legpompásabb épületét, a kétemeletes, belsőudvaros, kora-eklektikus bérházat 1871-ben Buzzi Bódog építette, kinek kivitelező munkái koruk átlagához képest színvonalas és alapos. Tervei mindig igényesen igazodtak a korabeli neoreneszánsz etalonhoz.

Az épület az évek során sorozatos átépítéseken és felújításokon esett át, míg elérte jelen állapotát.

Nagyobb felújítás az 1960-as években és 2000 körül történt, de 1990 körül a Belügyminisztérium is végeztetett átalakításokat.

AZ ÉPÜLETRŐL

A Nagysándor József utca Budapest központi üzleti negyedében, az V. kerületben található. A város ezen részén elsősorban irodák, nagykövetségek és klasszikus, impozáns, századeleji lakóépületek között sétálhatunk

Az ingatlan egy négyszintes épület, alagsorral, földszinttel, két emelettel és egy tetőtérrel, amelyek a telek határának iránya szerint orientálódnak.  A földszinten egy előszobába lépünk be, ahol a recepció kapott helyet, az irodahelyiségek és kiszolgálóhelyiségek mellett. A felsőbb szintekre lépcső vezet, de természetesen személyszállító lift is rendelkezésre áll. Az emeleteken irodahelyiségek kerültek kialakításra, beleértve a tetőteret is, ahol az irodákon kívül műszaki helyiségek szolgálják az épület lakóit. Az alagsor elsősorban raktározási célokra alkalmas.

Az épületet  gyalogosan és gépjárművel egyaránt a Nagysándor József utcáról lehet megközelíteni, a bejárat jelen állapotában nem alkalmas mozgáskorlátozottak számára.

A jelenlegi állapotot rögzítő régi építész tervek szerint a hasznos alapterületek 1032,08 négyzetméter.

Az épület körülbelül 60 fő befogadására alkalmas, parkolóhely nincs az ingatlan területén.

SZERKEZET

Az épület monolit vasbeton szerkezettel épült. Az épületek stabilitását vasbeton és acélgerendák biztosítják, a homlokzat és a belső tereket beleértve egyaránt. A szintek közötti mennyezet, a lépcsőház és a liftakna körüli terület is gerendákkal van megerősítve.

HOMLOKZAT

Az épület homlokzatának elkészítésénél többféle anyagot használtak. A megerősített falat homokkő párkánygerendával borították. A szigetelésre impregnálás és vakolat került, de a szigetelés és a homlokzat közötti légrés következtében a vakolat helyenként sérült. A tető alumíniumból és kompozit panelekből készült.

 

Amennyiben projektünk felkeltette érdeklődését, kérjen ajánlatot.

Írjon nekünk!


    Galéria